Wat is een boutique hotel? Je hebt vast wel eens van de term gehoord. Misschien kwam je de term ‘boutique hotel' of ‘boetiekhotel' wel tegen tijdens jouw zoektocht naar een vakantie of hotel. We merken dat deze soort hotels steeds populairder worden… Er wordt immers tegenwoordig steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Boutique hotels zijn perfect voor een speciaal weekendje weg of romantische vakantie voor de moderne vakantieganger. Een verblijf in zo'n hotel zul je niet snel vergeten! Hieronder leggen we jullie graag uit wat een boutique hotel is en wat onze favoriete adresjes zijn!

 

Top 5 boutique hotels in Nederland

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, delen wij met jullie graag onze favoriete adresjes. Of jullie nu op zoek zijn naar een boutique hotel in een drukke stad, aan de rand van 't centrum of in een natuurrijke omgeving… Je vindt ze gelukkig overal. Daarom hebben wij specifiek deze top 5 boutique hotels gekozen, zodat je ook ervoor kunt kiezen om de drukte te vermijden. Welk boetiekhotel is jouw favoriet?

1. The Duke Boutique Hotel – Den Bosch, Noord-Brabant

wat is een boutique hotel

✓ Gelegen in hartje Den Bosch
✓ Op slechts 80 meter van de Sint-Janskathedraal
✓ Luxe 4* boetiekhotel met sfeervol restaurant

> Lees hier meer en bekijk de prijzen & beschikbaarheid van dit boutique hotel

2. Boutique Hotel Eleanor – Middelburg, Zeeland

wat is een boutique hotel

✓ Logeren in een stijlvol pand
✓ Gezellige cocktailbar & brasserie (tip: cocktailworkshops)
✓ Op loopafstand van het gezellige Middelburg

> Lees hier meer en bekijk de prijzen & beschikbaarheid van dit boetiekhotel

3. Boutique Hotel Beekhuizen – Velp, Gelderland

wat is een boutique hotel

✓ Verblijf midden in Nationaal Park Veluwezoom
✓ Dicht bij veel wandel- en fietsroutes
✓ Nabij het bruisende Arnhem

> Lees hier meer en bekijk de prijzen & beschikbaarheid van dit boutique hotel

4. Boutique Hotel 't Gerecht – Heerenveen, Friesland

wat is een boutique hotel

✓ Historisch monumentaal gebouw
✓ Beschikt over een culinair Grand Café
✓ Luxe inrichting (evt. met een losstaand bad)

> Lees hier meer en bekijk de prijzen & beschikbaarheid van dit boetiek hotel

5. Boutique Hotel Zeeuws Meisje – Zierikzee, Zeeland

✓ Aan de haven van Zierikzee
✓ Inclusief gezellig terras & wijnbar
✓ Uniek kleurrijk hotel

> Lees hier meer en bekijk de prijzen & beschikbaarheid van dit boutique hotel

 

Een boutique hotel, wat is dat nou precies?

Nu komen we bij de hamvraag van deze blogpost: wat is een boutique hotel of boetiekhotel nou eigenlijk? Kort gezegd is een boutique hotel een luxe en uniek hotel dat niet tot een hotelketen behoort. Deze hotels zijn sfeervol en stijlvol, vaak kleinschalig, populair in grote steden en uitblinkers in kwaliteit. Een overnachting in een boutique hotel betekent altijd een unieke en bijzondere overnachting. Deze luxe hotels zijn wereldwijd populair, en vind je dus overal. Sommige boetiekhotels vallen ook wel tot de categorie ‘luxe design hotels'.

Sfeervolle & stijlvolle inrichting

Een boutique hotel is niet het standaard hotel dat je gewend bent. Er is heel goed nagedacht over de indeling, inrichting, sfeer en stijl van het hotel. En dit zie je overduidelijk, van binnen en buiten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een historisch of bijzonder gebouw als pand. Want een pand als deze, is een pand met een verhaal en dus uniek! Qua design wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende thema's. Deze design hotels hebben ook een hoog Instagram-gehalte. Vandaar dat boutique hotels de laatste tijd zo populair zijn…

Een kleinschalig verblijf

Een boutique hotel is het tegenovergestelde van een massaal resort. Kwaliteit is belangrijk dan kwantiteit, dat is het motto als het gaat om deze hotels. Over het algemeen geldt: hoe kleinschaliger het hotel, hoe meer aandacht voor de klant! Deze boetiekhotels zijn dan ook bijna nooit onderdeel van een grote hotelketen.

Populair in grote steden

Verblijven in een boutique hotel past bij de urban lifestyle. Deze luxe design hotels zijn dan ook met name aanwezig in grote steden. Denk hierbij aan Amsterdam, New York, London en Parijs. Dit zijn echte hotspots voor boutique hotels. Vooral in het hartje centrum vind je deze hotels. Waarom? Je wil natuurlijk zó naar alle hippe tentjes en trendy restaurants kunnen lopen.

Een boutique hotel betekent: kwaliteit tot in de detail

Zoals hiervoor al duidelijk werd, staat kwaliteit in een boutique hotel voorop. Het hotel is luxe ingericht, aan elk detail is gedacht en ook de service is van hoge kwaliteit. Het personeel heeft veel persoonlijke aandacht voor haar klanten en neemt echt de tijd voor je; er wordt alles gedaan om de klant blij te maken. Je wordt in een boetiekhotel dus echt in de watten gelegd. Houd je hier van? Dan is een boutique hotel echt iets voor jou. Dit is zeker een hotel om na te vertellen!

wat is een boutique hotel

 

Meer boutique hotels?

Nu jullie weten wat een boutique hotel is én wat onze favoriete adresjes zijn, willen jullie vast niks anders meer! Op zoek naar een boutique hotel in een andere stad? Bekijk hier dan direct de mooiste boutique hotels en boek jullie volgende getaway…