Boutique hotels of boutique b&b's, je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien kwam je de term ‘boutique hotel' of ‘ boetiekhotel' wel tegen tijdens jouw zoektocht naar een vakantie of hotel. We merken dat deze soort hotels steeds populairder worden… Er wordt immers tegenwoordig steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Boutique hotels zijn perfect voor een speciaal weekendje weg of romantische vakantie voor de moderne vakantieganger. Een verblijf in zo'n hotel zul je niet snel vergeten!

 

Een boutique hotel, wat is het nou precies?

Nu komen we bij de hamvraag van deze blogpost: wat is een boutique hotel of boetiekhotel nou eigenlijk? Kortgezegd is een boutique hotel een luxe en uniek hotel dat niet tot een hotelketen behoort. Deze hotels zijn sfeervol en stijlvol, vaak kleinschalig, populair in grotere steden en uitblinkers in kwaliteit. Een overnachting in een boutique hotel betekent altijd een unieke en bijzondere overnachting. Deze luxe hotels zijn wereldwijd populair, en vind je dus overal. Sommige boetiekhotels vallen ook wel tot de categorie ‘luxe design hotels'.

 

Sfeervol & stijlvol

Een boutique hotel is niet het standaard hotel dat je gewend bent. Er is heel goed nagedacht over de indeling, inrichting, sfeer en stijl van het hotel. En dit zie je overduidelijk, van binnen en buiten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een historische of bijzonder gebouw als pand. Want een pand als deze, is een pand met een verhaal en dus uniek! Qua design wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende thema's. Deze design hotels hebben dus een hoog Instagram-gehalte! Vandaar dat boutique hotels de laatste tijd zo populair zijn…

 

Kleinschalig

Een boutique hotel is het tegenovergestelde van een massaal resort. Kwaliteit is belangrijk dan kwantiteit, dat is het motto als het gaat om deze hotels. Over het algemeen geldt, hoe kleinschaliger het hotel, hoe meer aandacht voor de klant! Deze boetiekhotels zijn dan ook bijna nooit onderdeel van een grote hotelketen.

 

Populair in grote steden

Verblijven in een boutique hotel past bij de urban lifestyle. Deze luxe design hotels zijn dan ook met name aanwezig in grote steden. Denk hierbij aan Amsterdam, New York, London en Parijs. Dit zijn echte hotspots voor boutique hotels. Vooral in het hartje centrum vind je deze hotels. Waarom? Je wilt natuurlijk zó naar alle hippe tentjes en trendy restaurants kunnen lopen.

 

Een boutique hotel betekent: kwaliteit tot in de detail

Zoals hiervoor al duidelijk werd, staat kwaliteit in een boutique hotel voorop. Het hotel is luxe ingericht, aan elk detail is gedacht en ook de service is van hoge kwaliteit. Het personeel heeft veel persoonlijke aandacht voor haar klanten en neemt echt de tijd voor je; er wordt alles gedaan om de klant blij te maken. Je wordt in een boetiekhotel dus echt in de watten gelegd. Hou je hier van? Dan is een boutique hotel echt iets voor jou. Dit is een hotel om na te vertellen!