Nu de zon zichzelf weer wat vaker laat zien, kunnen we allemaal weer een beetje uitkijken naar de vrijheid die meekomt met een heerlijke (zon)vakantie. Vakantie wordt door de meesten gedefinieerd door hoeveel (of juist, hoe weinig) zij hoeven te doen. En een beetje luxe hoort daar natuurlijk ook bij! Niet alleen kunnen fijne faciliteiten, maar ook de kwaliteit van de accommodatie en natuurlijk de locatie bijdragen aan dit luxe gevoel. Hunker jij ook naar dat weekendje of midweekje op een heerlijk vakantiepark Nederland? Dan zijn dit de aanraders!

In het hoge noorden

Friesland, Groningen en Drenthe zijn onverminderd populair als het aankomt op vakanties. Deze provincies zijn natuurlijk rijk aan natuur en bezitten genoeg interessante dorpjes en stadjes om te bekennen. Maar tijdens een verblijf op een luxe vakantiepark kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen in je accommodatie te blijven. In het hart van Friesland vind je bijvoorbeeld de Brinckerduyn, waar premium vakantiewoningen midden in de natuur zijn geplaatst. De kleine huisjes zijn voorzien van een eigen zwembad of sauna, en op het park vind je een yogatuin en padelbaan. 

De huisjes van Baayvilla’s in Groningen zijn direct gelegen aan het Lauwersmeer. Een frisse duik is dus nooit ver weg. Sommige huisjes zijn niet voorzien van een sauna, maar beschikken dan weer wel over een whirlpool. Maar ja, daar klagen we ook niet over. 

Aan de kust

Je kan een strandliefhebber niet gelukkiger maken dan met een huisje op een vakantiepark op loopafstand van de zee. En gelukkig zijn er genoeg parken die hierover beschikken! Het Roompot-park in Bloemendaal aan Zee is bijna letterlijk in de duinen gesitueerd. Een wandelingetje in de branding is daarom nooit ver weg. Maar ook op het park is het heerlijk vertoeven, met een goed restaurant en andere diverse faciliteiten binnen handbereik. In het Ouddorp Duin in Ridderstee slaap je in de meest stijlvolle vakantievilla’s van Nederland aan de Zeeuwse Kust. De meest luxe huisjes beschikken over sunshower, regendouche en wijnkoelkast. Willen we!

TIP: Landal Black Friday is begonnen! Boek nu je luxe verblijf met voordeel

De beboste heuvels in

Trek je toch liever je wandelschoenen aan? Dan is Limburg voor jou de place to be. Nabij de Duitse grens vind je, verscholen tussen de bossen, het heerlijke Europarcs Limburg. Niet alleen zijn de huisjes van topkwaliteit, ook beschikt het park over een fijn zwembad en wellness center. Ook niet mis zijn de vele sportfaciliteiten en het goede restaurant met terras, waar je ‘s zomers heerlijk kan vertoeven in de schaduw van de bomen. Zo kan jij elke dag weer kiezen: wordt het een duik in het zwembad, een luxe maaltijd in het restaurant of gewoon heerlijk relaxen in de wellness? Wij zeggen: waarom niet allemaal?