Mensen die kinderen krijgen denken vaak dat ze vanaf dat moment overgeleverd zijn aan bungalowparken en entertainment-teams op vakantie… Maar dit hoeft gelukkig helemaal niet zo te zijn. Je kunt namelijk nog steeds heerlijk op vakantie met kinderen zonder in te leveren op avontuur, cultuur én natuur. Het gaat er vooral om dat je goed voorbereid bent, en de juiste bestemmingen kent. Ook is het slim om een reisorganisatie in te schakelen die ervaring heeft met deze specifieke bestemming en weet wat wel en wat juist niet kan. Benieuwd welke twee plekken je zeker eens moet overwegen voor de zomervakantie 2024? Lees dan snel verder!

Ontdek verrassend Colombia

Omtrent Colombia hangt nog vaak het vooroordeel van crimineel en gevaarlijk. Maar de afgelopen jaren heeft de regering daar niet stilgezeten en is de veiligheid enorm toegenomen, waardoor Colombia een prima vakantiebestemming is. Daarnaast is het een prachtig land met een een zeer diverse natuur. Maar ook de cultuur is waanzinnig en de locals zijn heel vriendelijk. Daarmee is een rondreis Colombiaook echt een must-do waar het gaat om reizen. Ook met kinderen is dit prima te doen en ook nog eens een voordelige keuze, want Colombia is geen duur land. Zeker niet wat betreft de kosten voor levensonderhoud. Vanaf Amsterdam gaan er diverse rechtstreeks vluchten. Willen jullie diverse steden bezoeken tijdens één trip? Dat is hier prima te doen… Van Bogota tot Medellín, allemaal aan te raden voor een vakantie met kinderen.

Ga op cruise met het hele gezin

Een andere manier van reizen die enorm geschikt is met kinderen, is het maken van een cruise. Het voordeel van een cruise is dat je je eigen plek hebt, de kinderen zich onderweg prima vermaken en je toch op de meest uiteenlopende plekken komt. Nu zijn er cruises in allerlei soorten en maten. Van een cruise door het Caribische gebied tot een cruise naar de Noordkaap. Vooral zonnige cruises zijn zeker aan te raden met kinderen. Er zit echter wel veel verschil tussen de ene en de andere cruise, let er dus goed op wat jullie willen en waar de behoefte ligt.  

Kortom, een verre vakantie met kinderen kan gewoon! Je zult versteld staan van de flexibiliteit van de kinderen, zowel op de bestemming als tijdens het reizen. Je maakt met zijn allen herinneringen die ervoor zorgen dat de band nog verder verdiept en die je je leven lang niet meer gaat vergeten. Naast Colombia en een cruise zijn er natuurlijk nog vele andere bestemmingen te vinden. Maar kies er in ieder geval voor om je reishonger aan te wakkeren, dan zul je nog mooie plekken met je geliefden gaan ontdekken.