Sta jij te popelen om een luxe vakantie te boeken? Wacht dan nog héél even… Want in dit artikel geven we je de beste tips om extra voordelig jullie vliegtickets naar jullie luxe vakantiebestemming te boeken. Na het lezen van deze vijf tips weten we zeker dat je nooit meer te veel gaat betalen voor je vliegticket!

 

1. Zorg dat je flexibel bent

De sleutel tot het vinden van voordelige vliegtickets ligt in je vermogen om flexibel te zijn. Speel met reisdata en bestemmingen om verborgen schatten van tarieven te ontdekken. Wees bereid om buiten het hoogseizoen te reizen of te profiteren van de lagere prijzen die vaak op doordeweekse dagen worden aangeboden. Door creatief te zijn met je reisplannen, kan je zomaar ontzettend veel geld besparen. We weten natuurlijk dat dit makkelijker klinkt dan dat het is, soms zit je namelijk gewoon vast aan een periode. Maar, weet dat een dag schuiven soms al heel veel scheelt!

2. Vergelijken maar…

Direct naar de website van je vliegmaatschappij en boeken? Nope, dat is niet slim. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel partijen die vliegtickets vergelijken en voor jou de beste prijzen spotten. Eén van die websites is bijvoorbeeld vakantiedealz. Daar worden niet alleen dagelijks de beste vliegticket aanbiedingen gespot, maar ook luxe pakketreizen. Zo zagen we bijvoorbeeld een complete vakantie naar de Malediven voor minder dan €1000,- per persoon. Score!

3. Maak gebruik van acties

Regelmatig zijn er kortingsacties actief, waardoor je extra veel voordeel op je vliegtickets kunt pakken. Bijvoorbeeld kortingscodes, maar ook acties zoals de KLM Werelddeal Weken (of hoe het tegenwoordig heet; KLM Real Deal Dagen). Tijdens deze actieperiodes kun je bijvoorbeeld vliegtickets naar Curacao, New York of Zuid-Afrika met een mooie korting boeken. Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee ;-)?

4. Timing is alles

Timing is alles als het gaat om het boeken van goedkope vliegtickets. Het algemene advies is om vliegtickets ruim van tevoren te boeken, maar er is ook ruimte voor spontaniteit. Soms bieden last minute deals verrassend lage tarieven voor degenen die durven te wachten. Weeg je opties af en kies het moment dat het beste bij je past… Vooral de mensen die buiten de schoolvakanties kunnen reizen, kunnen goed profiteren van last minute deals. Weer een stukje flexibiliteit…

5. Slim sparen met loyaliteitsprogramma's

Luchtvaartmaatschappijen hebben een grote hoeveelheid aan aanbiedingen en loyaliteitsprogramma's die je kansen vergroten om voordelige vluchten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld bij KLM Blue Miles sparen, maar vrijwel elke (luxere) vliegtuigmaatschappij heeft een loyaliteitsprogramma. Als je nú op zoek bent naar goedkope tickets en je spaart nog geen punten, dan ga je niet veel aan deze tip hebben; maar elk begin is er één. Je kunt je altijd gratis aanmelden en direct beginnen!