Nu de winter langzamerhand écht aanbreekt, is het voor velen tijd om alvast naar de volgende zomer te gaan kijken. En daar hoort natuurlijk ook het plannen van de vakantie bij. Want wat ga je dit jaar nou weer eens bedenken? Ben je op zoek naar een bestemming die voor jong en oud leuk is, zowel natuur als pittoreske plaatsjes biedt en die ook nog eens lekker dicht bij huis is? Ga naar de Ardennen!

De Ardennen: een veelzijdige vakantie

Ben je dit jaar op zoek naar een avontuurlijke vakantie die niet te ver van huis is? Of heb je misschien geen enorm budget? Dan bieden de Ardennen een leuke, avontuurlijke optie waar voor zowel jong als oud genoeg te beleven is. De Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte dat zich uitstrekt over het zuidoosten van België en het noorden van Luxemburg. Ook liggen ze voor een stukje in Frankrijk.

Zo bieden de Ardennen niet alleen veelzijdigheid wat betreft de keuze naar welk land of plaatsje je toe wil, maar daarnaast is er vooral genoeg te doen. De Ardennen zijn een populaire vakantiebestemming, en naast allerlei uitjes vind je er ook talloze verschillende soorten accommodaties. Van vakantiehuizen voor zowel kleine als grote groepen tot luxe hotels en romantische blokhutjes voor twee, je zult sowieso de accommodatie vinden die bij jou past.

De beste vakantie uitjes in de Ardennen

Ga je met het gezin op vakantie of een groep van verschillende leeftijden en personen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar uitjes die voor zowel kinderen als volwassenen leuk zijn en waar iedereen zich kan vermaken. En laat je die er nou net een heleboel kunnen vinden!

Ten eerste staan de Ardennen natuurlijk bekend om de prachtige natuur. Ga lekker door de bossen wandelen of fietsen of maak het wat spannender en doe een gave raft of kanotocht over één van de talloze rivieren. Zo ben je er even helemaal tussenuit en geniet je echt van het vakantiegevoel.

Daarnaast liggen er in de Ardennen – zowel in het Belgische als Luxemburgse gedeelte – allerlei mooie kleine plaatsjes verstopt. Ondanks dat de Ardennen niet ver van ons eigen land liggen, voelen de dorpjes rond de Belgisch-Luxemburgse grens toch enorm anders aan. Mooie oude huizen, watermolens, kastelen, kasseien en boerderijen met uitgestrekte weilanden: het voelt hier in veel van de pittoreske dorpen alsof je je een beetje terug in de tijd waant.

Ga je vooral op vakantie om even helemaal lekker tot rust te komen? In de Ardennen vind je talloze grote spa’s en sauna’s waar je heerlijk kunt relaxen. Verstopt in de prachtige natuur en uitgestrekte bossen liggen grote badhuizen, bijvoorbeeld aan natuurlijke meren. Hier geniet je van de stilte en rust die de Ardennen te bieden hebben, en geniet je van warme baden, massages en sauna’s. Zo kom je goed uitgerust thuis.

De ideale vakantie voor jong en oud

En dat is nog lang niet alles: zo kun je in de Ardennen verschillende musea bezoeken, de beste Belgische bieren proeven op gezellige terrasjes en op avontuur gaan in één van de talloze klimparken in de bossen.

Kortom: een vakantie in de Ardennen biedt een veelzijdige optie voor als je dicht bij huis wil blijven en op zoek bent naar een bestemming waar voor zowel kinderen als volwassenen genoeg te beleven valt.