Ben je iemand die vaak op reis gaat en vind je het handig om overal mobiel bereikbaar te zijn zonder dat je steeds op een nieuwe locatie een nieuwe simkaart moet kopen en installeren? Dan is een eSIM iets om te overwegen. In dit blog leggen we uit wat een eSIM is, hoe het werkt en waarom het handig kan zijn voor reizigers.

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een digitale simkaart die in de meeste moderne smartphones kan worden gebruikt. In tegenstelling tot een fysieke simkaart, hoef je deze niet in je telefoon te plaatsen. In plaats daarvan wordt de eSIM op afstand geactiveerd door een QR-code te scannen of door het downloaden van de eSIM-profiel van de mobiele provider. De eSIM werkt op dezelfde manier als een fysieke simkaart en biedt toegang tot mobiel internet, bellen en sms'en.

Hoe werkt een eSIM?

Wanneer je een eSIM gebruikt, hoef je geen fysieke simkaart meer te kopen en deze steeds te verwisselen wanneer je naar een ander land reist. In plaats daarvan kun je eenvoudig verschillende mobiele profielen op je telefoon hebben en deze selecteren wanneer je dat nodig hebt. Dit betekent dat je, afhankelijk van je telefoon en mobiele provider, meerdere mobiele abonnementen op één toestel kunt hebben.

Voordelen

Één van de grootste voordelen van een eSIM voor reizigers is de mogelijkheid om verbonden te blijven zonder gedoe met lokale simkaarten. In plaats van in elke nieuwe stad een nieuwe simkaart te moeten kopen, kun je met een eSIM-profiel eenvoudig mobiele data kopen en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Een ander voordeel van deze simkaart is dat het minder gevoelig is voor diefstal of verlies van je telefoon. Dit komt omdat de simkaart niet fysiek verwisseld hoeft te worden. De kaart kan dus niet gestolen worden en je kan de kaart niet kwijtraken.

Onbeperkt internet 

Als je een reis gaat maken door bijvoorbeeld Europa dan kun je gebruik maken van een prepaid data simkaart Europa. Deze kan je online gemakkelijk aanschaffen. Ze zijn relatief goedkoop en bieden voldoende data voor je reis. Wanneer dit niet het geval is kan je gemakkelijk extra internet bijkopen. Als reiziger is dit handig. Wanneer je in de problemen komt weet je dat je altijd bereikbaar bent.

Reizen buiten Europa

Ook voor reizen buiten Europa is een eSIM een goede oplossing. Dit werkt precies hetzelfde als een eSIM die je binnen Europa gebruikt. Schaf in Nederland nog de eSIM aan en schakel de simkaart in op het moment van landen. Zo kan je direct gebruik maken van het internet en aan het thuisfront laten weten dat je goed en veilig bent aangekomen op bestemming. Kortom, een eSIM bespaart een hoop tijd en geld. Ook heb je met een eSIM de flexibiliteit om van provider te wisselen. Daarnaast is de eSIM duurzaam omdat je geen plastic simkaart gebruikt. Welke reis ga jij binnenkort maken?