Op vakantie gaan is natuurlijk super en echt de tijd om even bij te komen. Toch is de reis er naar toe niet altijd even relaxt. Er zijn tal van manieren om je vliegreis een stuk luxer te maken, waardoor ook de reis naar je luxe vakantiebestemming toe een fijne aangelegenheid wordt. Hieronder vindt je 5 tips om je vliegreis luxer te maken!

 

Valet parking

Wat is er nu luxer dan met je eigen auto naar de luchthaven toe rijden en daar uitstappen met je bagage. Je auto wordt daar overgenomen door een professionele chauffeur en geparkeerd op een goed bewaakte parking Cologne Airport. Geen gedoe met shuttlebussen of gesleep met bagage wanneer je naar de terminal moet lopen. Parkeren op deze manier kan bij Ideal Parken nabij Keulen Airport. Het terrein is omheind en afgesloten met een slagboom. Je hoeft je geen zorgen te maken, want het terrein wordt 24 uur per dag bewaakt middels bewakingspersoneel en beveiligingscamera’s. Je kunt 24 uur per dag gebruik maken van deze valetservice, ook als je een nachtvlucht hebt dus.

VIP-service Cologne Airport

Bij Köln Airport kun je een special VIP-service boeken bij BACC, de Business Aviation Centre Cologne. Dit is ideaal als je snelheid en discretie waardeert. Je bagage wordt voor je ingecheckt terwijl je heerlijk geniet van hapjes en drankjes in de VIP lounge. Vervolgens ga je door de gate en na controle kun je het vliegtuig betreden. Dit kost voor enkel de check-in, dus de dag van aankomst, € 190,00 en hierbij zijn twee stuks bagage inbegrepen. Bij terugkomst kun je ook een VIP check-out boeken. Inclusief hapjes en drankjes voor 30 minuten kost dit weer € 190,00. Wil je enkel begeleid worden vanuit het vliegtuig door de controles en niet zelf je bagage op halen? Dan kost dit € 100,00.

 

Business of first class vliegen

Het verschilt per vliegtuigmaatschappij wat er verstaan wordt onder first class of business class, maar het is in ieder geval één van de meest luxe manieren om te vliegen. Je hebt meer beenruimte en het eten is veel beter. Ook dit verschilt per vliegtuigmaatschappij. Zo heb je bij AirFrance bij de first class een eigen bar en buffet met het beste Franse eten. Deze deel je dan met 7 andere first class passagiers. Vliegtuigmaatschappijen als Emirates en Singapore Airlines gaan nog een stapje verder en bieden hun first class passagiers een eigen cabine of zelfs appartement aan in een vliegtuig.

 

Overnachten in een hotel

Niks is zo vervelend als midden in de nacht vertrekken om je vlucht te halen. Nog veel relaxter is de dag van tevoren al in alle rust vertrekken en de nacht in een hotel doorbrengen nabij de luchthaven. Zo kun je in een dorp of stad dichtbij het vliegveld een goed hotel zoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld in Troisdorf, Siegdorf, Brühl of natuurlijk in Keulen zelf genoeg goede hotels te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het Moxy hotel, welke tevens beschikt over een fitnesscentrum, of het Leonardo Hotel naast de luchthaven. Ze hebben geluiddichte kamers en een goed restaurant.

 

Pianobar

Wat maakt het reizen nu meer relaxt en luxe, dan rustig zitten bij een loungebar en onder het genot van decente pianomuziek wat drinken. Dit kan bij pianobar Rendez Vous, welke gevestigd zit in Terminal 1. Geniet heerlijk van je wijntje en wat kleine snacks terwijl u geniet van de gezellige en ontspannen ambiance. Dit zorgt ervoor dat je relaxt het vliegtuig instapt.