Je hoort het steeds vaker om je heen; kennissen, vrienden of familie die gaan backpacken. Het is een fenomeen dat de laatste jaren steeds populairder lijkt te worden. Maar wat nou als je het niet ziet zitten om bijvoorbeeld in budget hostels te slapen? Luxury backpacking biedt de oplossing! We hebben enkele tips voor je verzameld zodat ook jij een luxury backpacker kunt worden.

 

Verblijf in ‘poshtels'

De naam zegt het al, een ‘poshtel' is de chique versie van een hostel. De laatste jaren is deze accommodatie vorm echt in opkomst. Je deelt een kamer nog steeds met anderen, echter is een poshtel werkelijk van alle gemakken voorzien. Van rooftopbars tot sauna's, je verzint het niet… Een poshtel biedt betaalbare luxe en is daarmee een perfect alternatief voor de budget hostels.

 

Bespaar op eten en drinken

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het kan een groot verschil maken. Door te besparen op je uitgaven aan eten en drinken kun je óf langer doorreizen óf net iets luxer overnachten. Kies er bijvoorbeeld voor om 'thuis' te koken in plaats van uit eten te gaan. Haal van tevoren alle benodigdheden bij de supermarkt en maak zelf een heerlijke maaltijd klaar. Koop een hervulbare waterfles en vul hem met kraanwater (waar dat mogelijk is natuurlijk). Vermijd daarnaast overbodige luxe's zoals een Starbucks koffie.

 

Kies voor budget bestemmingen

Een andere handige tip is om te kiezen voor een budgetbestemming. Op veel Aziatische bestemmingen (zoals Thailand, Indonesië en Vietnam) kun je namelijk voor een relatief laag bedrag overnachten in luxe hotels en resorts. Ontdek wat deze prachtige plekken jullie te bieden hebben en kom daarna tot rust in een luxe verblijf… Klinkt als muziek in de oren!

 

Toch wel een hostel?

Mocht een poshtel toch niet helemaal jouw ding zijn, kun je altijd op zoek gaan naar een goedkope Airbnb. En ook een hostel is vaak zo slecht nog niet. Als je echt op zoek bent naar privacy kun je vaak gewoon een kamer voor jezelf boeken, zodat je ongestoord kunt slapen. Ergens anders in het hostel ontmoet je vanzelf weer nieuwe mensen.

 

Luxe backpacken iets voor jou? Dan is luxe kamperen dat zeker ook! Bekijk onze glamping pagina's voor de mooiste glampings in Europa.