Een luxe vakantie naar Dubai in de zomervakantie… Doen of niet? Tenzij je van extreme hitte (40+ graden!) houdt, is het niet aan te raden… Maar waar kun je dan wel terecht voor een luxe zomervakantie? Om je een handje te helpen hebben we de meest luxe zomervakantiebestemmingen binnen en buiten Europa voor je op een rijtje gezet.

 

Santorini & Mykonos

Binnen Europa zijn er genoeg luxe vakantiebestemmingen te vinden waar je in de zomer heen kunt. De Griekse eilanden Santorini en Mykonos horen daar zeker bij. Mykonos staat vooral bekend om het gezellige nachtleven, de prachtige stranden en de vele barretjes, restaurants en exclusieve winkeltjes. Op Santorini kun je genieten van het indrukwekkende vulkaanlandschap met de beroemde witte dorpjes. Op beide eilanden zijn vele luxe hotels & resorts te vinden waar je heerlijk kunt vertoeven.

 

Ibiza

Veel mensen zullen bij de woorden ‘luxe vakantie' waarschijnlijk denken aan het hippe Ibiza. Of je nou houdt van actieve vakanties, feesten of in alle rust relaxen op het strand; op Ibiza kan het allemaal! Het eiland telt ruim vijftig stranden, dus daar ben je wel even zoet mee. Ook hier vind je vele luxe vier- en vijf-sterren hotels waar je in stijl vakantie kunt vieren.

 

Zuid-Frankrijk

Ook in Frankrijk kun je alle kanten op wat betreft vakanties. Voor veel Nederlanders blijft het de nummer één kampeerbestemming, maar ook voor luxe vakanties kun je in Frankrijk terecht! Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Cannes en Saint-Tropez. Loop langs de indrukwekkende jachthavens, pak een terrasje of slenter door de straatjes. Hoewel Monaco officieel niet bij Frankrijk hoort, mag het niet ontbreken op dit lijstje. Voor luxe winkels, restaurants en hotels ben je hier zeker op de juiste plek.

 

Mauritius

We sluiten het lijstje af met het zonnige Mauritius. Dit tropische eiland in de Indische Oceaan heeft een heerlijk klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Ideaal voor een luxe zomervakantie! Op Mauritius vind je nog weinig massatoerisme en dat is één van de belangrijkste redenen waarom dit eiland zo populair is. Je komt er terecht in een oase van rust en verblijft in een stijlvol hotel… Klinkt goed toch?