Ben je wel toe aan een paar daagjes rust? Dan is een weekendje weg de ideale oplossing! Even vertrekken naar een andere stad en je gedachten op nul zetten. En natuurlijk verblijf je het liefst in een luxe hotel… Om je een handje te helpen hebben we hieronder de leukste bestemmingen voor een weekendje weg voor je op een rijtje gezet! Ook hebben we per bestemming één hoteltip toegevoegd.

 

 

Maastricht

Maastricht; de stad van het goede leven. Je kunt er lekker eten, winkelen en ga zo maar door… De ideale stad voor een ontspannen weekendje weg! Geniet van een drankje op het Vrijthof of slenter door de binnenstad.

Hoteltip: 5* Kruisherenhotel Maastricht (8,6/10)

 

 

Groningen

Het sfeervolle Groningen is de ideale plek voor een afwisselend weekendje weg. Van winkels en architectuur tot cultuur en heerlijk eten, het is allemaal aanwezig in Groningen! Beklim de Martinitoren en geniet van het betoverende uitzicht…

Hoteltip: 4* Hotel Prinsenhof (9,4/10)

 

 

Antwerpen

Het Belgische Antwerpen hoort ook zeker thuis in dit lijstje. Deze gezellige stad heeft onwijs veel te bieden. Of het nu winter, lente of zomer is, in Antwerpen is er altijd wel iets te doen! Bezoek in de winter bijvoorbeeld de prachtige kerstmarkt of geniet met een lekker zonnetje op het terras met een Belgisch biertje.

Hoteltip: 5* Hotel Franq (9,0/10)

 

 

Gent

Het pittoreske Gent is een stad met een rijk verleden. Je vindt hier de mooiste huizen, musea en vanzelfsprekend kun je ook hier lekker eten en winkelen. Ook ben je hier op de juiste plek voor een theatervoorstelling of een muzikaal avondje.

Hoteltip: 4* Pillows Grand Hotel Reylof (9,5/10)

 

 

Düsseldorf

Net over de grens vinden jullie het sfeervolle Düsseldorf. In het historische centrum bevinden zich veel gezellige kroegjes waar jullie iets kunnen drinken. Loop daarna vooral even over de Königsallee, waar je de meest exclusieve winkels vindt. Beklim tot slot ook de Rijntoren, om vervolgens te genieten van een prachtig uitzicht!

Hoteltip: 5* Steigenberger Parkhotel Düsseldorf (8,8/10)

 

Bekijk hier onze selectie met beste 5 sterren hotels in Nederland voor meer inspiratie!