Het is alweer die tijd van het jaar om na te denken over de bestemming van je wintersport. Of je nu rond kerst en oud en nieuw van plan bent om naar de sneeuw te vertrekken, of juist in de voorjaarsvakantie wilt gaan, je moet er op tijd bij zijn. Nu we weer een zo goed als normaal vakantieseizoen tegemoet gaan, stromen de boekingen immers binnen. Ben jij voor je volgende skivakantie op zoek naar wat luxe en weldaad? Misschien heb je bijvoorbeeld vrij weinig met wintersport, maar zoek je wel een manier je dagen te vullen wanneer de anderen op de ski’s staan. Lees snel verder voor onze aanraders!

Val d’Isère

We kunnen deze lijst natuurlijk niet anders beginnen dan met de parel in de Franse Alpen. In Val d’Isère kunnen zowel sportliefhebbers als luxe reizigers hun hart op. Het dorp heeft stijl en voelt exclusief aan – een gevoel wat wordt geaccentueerd door de prachtige ligging in de Franse bergen. Velen beschouwen de regio als één van de mooiste skigebieden ter wereld. Het wordt lastig kiezen als je in Val d’Isère wil verblijven, echter: het gebied kent maar liefst zes (!) 5-sterren hotels.

Lech

Onze royals komen er al jaren: Lech is en blijft onverminderd populair bij elite skifanaten en kijken dus niet langer op van een Oranje meer of minder. Het pittoreske dorpje Lech voelt verbazingwekkend modern aan, dus wees niet bang voor een oubollige of traditionele sfeer wanneer je er loopt. En skiën kan je er ook nog eens goed. Wel zo fijn natuurlijk als je op wintersport gaat.

Sankt Moritz

Wil je een Côte d’Azur feel toevoegen aan je wintersport? Sankt Moritz is al sinds jaar en dag dé plek waar oud geld de ski’s op stapt. In dit Zwitserse dorp flaneren de meest rijke en beroemde mensen in de meest luxe hotels die uitpuilen van overdaad. Leuk om als normale Hollander gewoon even een kijkje te nemen, dus. Schrik er dan overigens niet van als je een beroemdheid tegen het lijf loopt.

Cortina d’Ampezzo

Er kan natuurlijk geen Italiaanse wintersportbestemming ontbreken in dit lijstje. En wil je luxe, dan moet je naar Cortina d’Ampezzo. Er wordt hier niet veel geskied door leken, sinds het gebied niet alleen heel groot, maar ook nog eens uitdagend is. Toch kan het de moeite waard zijn hier een kijkje te nemen. De Italianen doen uiteraard alles in stijl, dus winkelen en flaneren in de hoofdstad is je dagelijkse bezigheid wanneer je hier verblijft.

Toch even skiën

We zouden bij al deze bestemmingen bijna vergeten dat je ook nog wil skiën. Een skipas is daarbij natuurlijk geen overbodige luxe. De kosten die je bespaard bij een wintersport met skipas kan je natuurlijk dan weer stoppen in je luxe verblijf of een goede après-ski. Zo kunnen beide werelden alsnog goed samenkomen. Veel plezier op je wintervakantie!

Liever in eigen land blijven? Boek dan een luxe suite!