Luxe kamperen, ookwel glamperen genoemd, is ideaal voor deze coronatijd! Je kan lekker een weekje je huis uit, hebt alle ruimte en kan genieten van de buitenlucht en rust. Verblijven op een glamping betekent: overnachten in een compleet ingerichte luxe tent. En dan bedoelen we ook echt compleet: de tenten zijn vaak voorzien van een keuken, badkamer, meerdere slaapkamers, een eethoek en meer! Vanwege het eigen sanitair is glamperen heel geschikt voor deze coronatijd. Zo is luxe kamperen op het moment een heel goed idee voor een last minute vakantie in Nederland.

 

Waarom luxe kamperen trending is

We zien dat luxe kamperen elk jaar steeds populairder wordt. Consumenten geven namelijk steeds meer om kwaliteit. En als je van kwaliteit of luxe houdt, maar toch graag kampeert of overnacht in de buitenlucht, dan is kamperen in een glampingtent dé oplossing! Door de coronacrisis verwachten we dat luxe kamperen in eigen land een extra sprongetje maakt in populariteit. Glamping-tenten hebben vaak eigen sanitair, dat maakt het voor nu zo aantrekkelijk. De geliefste periode voor een bezoekje aan een glamping is overduidelijk eind juli – begin augustus, maar wellicht is dat dit jaar wel anders.

 

Wat zijn de opties voor luxe kamperen?

Luxe kamperen, ookwel glamperen, doe je in een enige echte glamping-tent! Dit zijn tenten die je kunt huren op een glamping. Gelukkig heb je in Nederland keuze uit vele leuke glampings! De glamping-tenten zijn er in verschillende soorten. De meest voorkomende is toch wel de luxe safaritent. Maar je hebt ook tipi-tenten, wigwams, lodgetenten & meer. In principe valt elke accomodatie met een dak van tentzeil onder de categorie ‘glamping-tent'. Zo bestaan er ook villatenten met meerdere verdiepingen! Deze zijn voornamelijk opgebouwd met houten palen en vloeren, maar hebben wél een tentzeil als dak. Dus ook verblijven in zo'n luxe verblijf is in zekere zin kamperen!

 

De populairste streken in Nederland voor luxe kamperen

Veruit de meest populaire Nederlandse bestemming voor (luxe) kamperen is Zeeland. En dat is niet zo gek, de natuur en stranden zijn hier prachtig. Ook kan je hier vele watersporten beoefenen. Je vindt in Zeeland dan ook vele opties voor glampings. De daaropvolgende geliefde streken zijn Texel, de Veluwe en Limburg. Logisch, want ook deze streken behoren tot de mooiste van Nederland!

 

Benieuwd naar onze selectie van de leukste glampings in Nederland? Bekijk dan onze glamping Nederland pagina.