Zoek je een luxe zonvakantie? Dan is Turkije echt een aanrader! Er zijn namelijk meerdere mooie Turkse badplaatsen waar je luxe hotels en all inclusive resorts kunt vinden. Maar welke steden en plaatsen zijn geschikt? Je vindt een handig overzicht van leuke plekken in dit artikel.

Belek

Op circa 30 kilometer afstand van de stad Antalya, ligt het toeristenoord Belek. Het is plaatsje met verschillende grote resorts langs het mooie zandstrand. Kleinere hotels zijn er wat minder te vinden. De meeste toeristen kiezen Belek voor het gemak van de grote (all inclusive) resorts. Veel vermaak heeft de plaats dan ook niet te bieden. Wel zijn er veel winkels en kun je allerlei activiteiten in de omgeving doen. Mede dankzij de nabijgelegen natuurgebieden.
Belek heeft een vrij luxe reputatie. Dat is met name ontstaan door de verschillende mooie golfbanen. Door het grote golfaanbod wordt de plaats ook wel als het golfwalhalla van Turkije gezien. Rond de golfbanen kan worden overnacht in verschillende luxe resorts, hotels en vakantiehuizen.

Lara

Vlakbij de stad Antalya ligt Lara. Een verzameling van luxe all-inclusive resorts langs een mooi zandstrand. Bezoekers van dit gebied willen geregeld een keer de drukke gezelligheid van Antalya opzoeken, maar ook kunnen genieten van de rust en luxe van de resorts van Lara.
Een leuke dorpskern heeft Lara niet echt. Het is daarom vooral een plek voor zon, zee, strand en het nabij gelegen Antalya. Maar ook de natuur mag niet vergeten worden. In de regio kan je namelijk het Taurusgebergte bezoeken. Je kunt er genieten van hoge bergen, kabelbanen, watervallen, bos en riviertjes.
Vanaf Lara worden er verschillende excursies georganiseerd richting het gebied. Zo kan je met extra comfort en luxe het gebied gaan ontdekken.

Marmaris

Hou je van varen of het bekijken van luxe zeilboten en jachten? Dan kan Marmaris een leuke bestemming zijn. Bij de badplaats in het zuidoosten van Turkije ligt namelijk een grote jachthaven. Hier ligt allerlei luxe te pronken. Echt een fantastisch gezicht! Maar je kan natuurlijk ook zelf een boot huren. Met of zonder bemanning, beide opties zijn mogelijk.
Uiteraard kan je ook kiezen voor de toeristische excursieboten, de gezelligheid van het centrum en de mooie stranden. Het centrum staat bekend als bruisend, gezellig en veelzijdig. Daardoor is het een geschikte bestemming voor zowel jonge als oudere gasten.