We weten allemaal hoeveel pret we kunnen beleven in la bella Italia. Deze vakantiebestemming blijft een klassieker, omdat Italië vol geweldige mogelijkheden zit. Met een keuken waar je u tegen zegt en een prachtig natuurlandschap, ben je gek wanneer je zegt dat je niet graag in Italië bent. Van winkelen tot aan zwemmen, die Italianen die weten wel wat genieten is. En over de prachtige, soepele klanken van de taal nog maar niet te spreken. Daarnaast, kan het land ook geweldig zijn met kids. Maar, kan het voor die kinderen soms een beetje te veel worden wanneer iedere dag vol zit met een culturele activiteit, of met winkelen. Je zult ook voor die koters moeten zorgen dat ze een beetje van hun vrije weken kunnen genieten. Hou je van een beetje luxe? Dan is vakantie met aquapark echt een topidee.

Pra’delle Torri

Dit is een camping met een enorm zwemparadijs waar iedere waterrat zijn of haar hart ophaalt. Je kunt hier echt van het begrip glamping spreken. Het ligt vlak aan de kust, dus als je na het beleven van zwemplezier in het aquapark nog geen genoeg had van het water, dan hoef je het strand maar over te steken om een duik te nemen in de zee. Daarnaast is deze camping ook ideaal voor het gezin dat geen verre uitstapjes wilt maken, want eigenlijk zijn alle faciliteiten wel te vinden op de camping zelf. Door het animatieteam zal je die kids niet meer horen!

Marina di Venezia

Dit is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud! Ook grote kinderen hebben hier enorm veel waterplezier. Ook een echte aanrader voor gezinnen die cultuur willen brengen in hun vakantie. Je staat binnen mum van tijd in Venetië! Ook hier kun je zó naar het strand gaan, door de blauwe vlag die er wappert weet je dat het er niet vies is en dat je optimaal van je stranddag kunt genieten.

Villagio Internazionale

Een geweldige bestemming voor het gezin dat het zwembad gescheiden wilt houden van het gastronomische Italië, is Villagio Internazzionale. Binnen enkele meters sta jij namelijk in Bibione, waar talloze leuke boetiekjes te vinden zijn én waar je heerlijk Italiaans eten kunt nuttigen.

Villaggio Camping Europa

Het volgende vakantieplekje is opnieuw aan de Adriatische Zee te vinden en hier kun je terecht als jouw kids niet kunnen stoppen met van de glijbaan afgaan. Met de verschillende glijbanen in dit waterparadijs, kunnen die kids hier hun geluk werkelijk niet op.

Robinson Club Apulia

Het laatste park dat we met je willen bespreken, is Robinson Club Apulia en dit is een klassieker voor het gezin dat echt even wilt focussen op de waterratjes. Als jij gaat voor een vakantie waar jezelf helemaal tot rust wilt komen, dan kun je ervan op aan dat je bij Robinson Club Apulia aan het juiste adres bent. Wanneer je toch weer een activiteit wilt beleven, zoals een middagje shoppen, dan ligt Urgento op 8 km van het resort. Het is echt een van de mooiste campings van Europa.

We hopen wat leuke tips voor je te hebben klaargezet. Ieder vakantiegezelschap is anders, en daarom is het ook logisch dat de ene bestemming beter bij je past dan de andere!