Denk je aan het maken van een rondreis door Canada van 3 weken of langer, dan denk je waarschijnlijk al erg snel aan een druk en gevarieerd programma. En dat is ook helemaal niet zo gek, want je haalt natuurlijk het liefste het maximale uit iedere dag. Toch is het aan te raden om af en toe even een stapje terug te nemen. Want door net even wat meer tijd per plek in te plannen, maak je het net even wat bewuster mee. Neem daarom ook zeker meer dan genoeg tijd om de natuur van de Verenigde Staten en Canada te verkennen. In dit artikel geven we je alvast een paar handige tips.

Maak een ontspannende wandeling in een van de vele nationale parken

De landen barsten gelukkig van de vele nationale parken. Denk daarbij aan de Grand Canyon, Banff National Park, Yosemite National Park en Sequoia National Park. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat er tientallen wandelroutes – geschikt voor ieder denkbaar niveau – te vinden zijn. Probeer daarom altijd meerdere routes uit, zodat je zeker weet dat je verschillende soorten landschappen en vergezichten tegen bent gekomen. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk als je een rondreis door het land maakt.

Adem de frisse zeelucht in tijdens een strandwandeling langs de westkust of oostkust

Maar het prachtige natuurschoon in het binnenland kun je ook erg makkelijk afwisselen met het relaxte leven langs de kust. De Verenigde Staten en Canada zijn honderden bekende en minder bekende stranden rijk. Geniet van een ontspannende strandwandeling, slenter over de boulevard of probeer de golven te trotseren met een surfboard. Al met al ga je je hier geen enkel moment vervelen. Een bezoekje aan het strand is voor jong en oud altijd een goed idee. Wat voor soort activiteiten plan je graag op en rondom het strand?

Doe van tevoren het nodige onderzoek naar de regio en stippel de ideale reis erg makkelijk uit

Sta je op dit moment al te popelen om je welverdiende reis naar de Verenigde Staten en Canada te gaan boeken? En ben je daarom op zoek naar deze reizen Amerika en Canada? Dan is het altijd een goed idee om van tevoren even het nodige onderzoek te doen naar de regio waar je graag gaat reizen. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van alle highlights die je in de desbetreffende regio kunt bezoeken, wat het uitstippelen van de reis dus ook weer net even wat makkelijker maakt.