Zanzibar is een absolute droombestemming voor veel reizigers over heel de wereld. Het eiland, dat hoort bij Tanzania, staat bekend om haar tropisch klimaat, geweldige natuurparken, adembenemende stranden en super luxe hotels waarin jij compleet in de watten wordt gelegd en de vakantie van jouw dromen kunt beleven. Precies daardoor denken veel mensen onterecht dat een vakantie naar Zanzibar buiten hun budget valt en kijken zij dus ook niet meer verder… Zonde, vinden wij. Daarom staan hieronder een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat jij de vakantie van je dromen kunt beleven voor een betaalbare prijs!

 

Houd de aanbiedingen goed in de gaten

Zanzibar is een steeds populair wordende bestemming voor veel toeristen. Uiteraard is dit de reisorganisaties ook niet ontgaan en kan je steeds gemakkelijker verschillende deals vinden waarin zowel vlucht als verblijf zijn inbegrepen, super makkelijk dus als je voor het eerst naar Zanzibar gaat. Uiteraard kan je ervoor kiezen om helemaal zelf op onderzoek te gaan door alle verschillende aanbieders te onderzoeken maar er bestaan ook sites waarop al het uitzoekwerk al voor je gedaan is! Je kan als bezoeker dan gewoon scrollen door de beste aanbiedingen van verschillende reisorganisaties en snel zien of jouw ideale Zanzibar vakantie ertussen zit.

 

Overweeg het regenseizoen

Op het eerste oog klinkt het boeken van een reis in het regenseizoen natuurlijk als een minder slimme keuze omdat jij natuurlijk wilt genieten van lekker weer. Maar wist je dat met ‘’het regenseizoen’’ slechts een enkele, weliswaar sterke bui, bedoeld wordt? Voor veel personen is dat een reden om niet te boeken en daarom zijn de prijzen tijdens het regenseizoen ook een stuk goedkoper. En vaak is het naast die buien gewoon heel zonnig… Vaak is een vakantie in april naar Zanzibar het goedkoopste, omdat er dan gemiddeld het meeste aantal regendagen zijn.

 

Bedenk goed hoe jouw ideale droomvakantie eruitziet 

Het liefst slaapt iedereen in de mooiste hotels, ongeacht of je daar veel tijd zal besteden tijdens je vakantie… Maar waarom? Hoe goed de deal ook is die jij hebt gevonden, je betaalt voor de luxe, terwijl je die wellicht helemaal niet nodig hebt! Ben jij van plan om iedere ochtend om 8 uur op te staan om naar het strand te gaan, dan heb jij de meerdere zwembaden bij het hotel helemaal niet nodig! Wil je een combinatie van luxe & avontuur? Kijk even rond of je niet tussentijds van hotel kan wisselen tijdens je vakantie, wellicht ben je dan veel goedkoper uit! 


Vlieg op een doordeweekse dag

Ongeacht of je binnen of buiten een schoolvakantie op vakantie gaat, vliegen op doordeweekse dagen is meestal goedkoper dan vliegen in het weekend. Al het geld dat je bespaart kan je dan weer gebruik om leuke dingen te doen tijdens jouw vakantie!

 

Schrijf je in voor verschillende nieuwsbrieven

Voor een koopje moet je er bijna altijd op tijd zijn. De beste aanbiedingen zijn namelijk automatisch erg populair en dus is de kans groot dat andere mensen je voor zijn. Om de kans hierop te verkleinen, is het erg handig om je in te schrijven voor verschillende nieuwsbrief van reisaanbieders. Hierdoor ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en vergroot je dus je kans op het scoren van jouw ideale vakantie!