Wie wil nou niet wakker worden met de prachtige Spaanse zon of een duik nemen in het mooie blauwe zeewater in Griekenland of Mexico? De volgende landen hebben allemaal hun eigen specialiteiten en hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen voor het bezitten van een vakantiewoning. 

Voor veel mensen is het een droom om in een ander land een vakantiehuis te bezitten. Ze worden niet alleen gebruikt als tweede woning tijdens vakanties, maar ook als extra inkomstenbron. Het verhuren van een vakantiewoning kan je namelijk een extra zakcentje opleveren. Elk land heeft zijn eigen regels en het is belangrijk om die van tevoren goed te onderzoeken. De landen in dit artikel zijn geschikt voor het kopen van een vakantiewoning voor privégebruik, maar ook voor het verhuren. Het is belangrijk om voor de aankoop van een vakantiewoning te bepalen of de woning puur voor eigen plezier is, of dat het ook een investering is voor lange of korte termijn. 

Verenigde Staten

Steeds vaker worden er vakantiehuizen in Amerika gekocht, zeker de staat Florida is erg populair. Je denkt misschien dat het ingewikkeld is om in Amerika een tweede huis te kopen, maar dat valt best mee. Je hebt namelijk helemaal geen green card of visum nodig. Als je dan toch in de Verenigde Staten bent, kun je gelijk hun favoriete sport bezoeken, ijshockey. Koop New York Rangers tickets op deze pagina en geniet van een heerlijk dagje uit.

Oostenrijk

Wat is er mooier dan heerlijk in de bergen zitten en schnitzels eten? Recreatiewoningen in Oostenrijk zijn betaalbaar en erg populair. Als je bij een skigebied in de buurt zit, is het huis zelfs het hele jaar rond goed te verhuren. Er is veel belangstelling voor vakantie huurwoningen in dit land en zelf kun je er ook goed op vakantie gaan. Daarnaast is alles omtrent de bouw van woningen uitzonderlijk goed geregeld in Oostenrijk. Er zijn strenge regels, er geldt 30 jaar bouwgarantie en alle betalingen verlopen via een notaris. 

Spanje

Overwinteren in het warme Spanje, wie wil dat nou niet? Je vindt in Spanje plaatsen met het beste klimaat van Europa, namelijk Andalusië en Costa del Sol. Het is daarom een goed idee om te investeren in een vakantiewoning in Andalusië. Een groot voordeel is dat er lage belastingtarieven worden gehanteerd in Spanje en de woningen zijn vaak van goede kwaliteit. Je kunt de woning gemakkelijk verhuren voor een korte periode of voor een jaar, natuurlijk een beetje afhankelijk van de locatie. Vanuit je vakantiewoning kun je de prachtige natuur van Spanje ontdekken, samen met het heerlijke eten. Vergeet ook de wijnen niet, die mag je echt niet overslaan!

Griekenland

Een heldere blauwe zee, onbewoonde eilandjes en een mediterrane cultuur. Een betere plaats voor een vakantiewoning kun je haast niet bedenken. Vakantiehuizen zijn erg in trek in Griekenland, onder andere doordat de prijzen daar laag liggen. Reizen naar Griekenland is eenvoudig met het vliegtuig, de auto of de boot. Je hoeft je in dit land ook absoluut niet te vervelen. Griekenland heeft de langste kustlijn van Europa, zeventien UNESCO werelderfgoed monumenten en meer dan 400 musea. De overdrachtsbelasting voor de aankoop van vastgoed is laag en ook de levensmiddelen zijn goedkoper dan in Nederland. Waar wacht je nog op?

Mexico

Zeggen wij Mexico, dan denk jij misschien wel aan gevaarlijke drugskartels en El Chapo. Maar deze gevaarlijke tijd is grotendeels achter de rug en Mexico wordt een steeds vaker bezocht vakantieland. Als investering is het nu dus interessant om een vakantiewoning in Mexico te kopen, de economie trekt aan en het toeristenaantal neemt toe. De belastingen en levensmiddelen zijn in dit land erg goedkoop en de huizen zijn betaalbaar. Daarnaast kun je met een korte vlucht nog een extra vakantie in de Verenigde Staten doen. 

Malta

Malta wordt gevormd door wat kleine eilandjes in de Middellandse Zee. Het grootste eiland, Malta, heeft ongeveer 92% van de totale bevolking van de republiek Malta. Het is er heerlijk weer, ook in de winter, dan zijn de temperaturen namelijk nog rond de 15 graden. Er zijn verschillende steden die je kunt bezoeken en de eilanden hebben prachtige kustlijnen. En als je nu nog niet enthousiast bent, dan wordt je dat wel na het bezoeken van één van de vele restaurantjes. Je kunt er namelijk heerlijk verse vis eten, gevangen in de Middellandse Zee. 

Een groot voordeel is dat Nederland en Malta dubbelbelastingverdragen afgesloten hebben, hierdoor hoef je alleen belasting over je huurinkomsten in Malta te betalen. Zonder deze verdragen zou je in Nederland nog een keer belasting over huurinkomsten moeten betalen. Ondertussen hebben best veel landen zo'n verdrag met Nederland, iets minder dan 100 landen. Als je van plan bent om je vakantiewoning te gaan verhuren, dan kan het zeker lonen om te kijken of het land waar je vastgoed wil kopen een dubbelbelastingverdrag heeft.

Frankrijk

Als laatste land voor een vakantiehuis gaan we naar Frankrijk. Met haar idyllische dorpjes, lavendelvelden en heerlijk wijn is dit hét vakantieland bij uitstek. Ze heeft prachtige kusten, verschillende gebergten, veel zon en vooral lekker eten. Het land is gemakkelijk te bereiken en ligt relatief dicht bij Nederland. De huizen zijn goedkoop, al laat de kwaliteit soms wat te wensen over. Kijk goed naar de locatie van het vakantiehuis als je het wilt verhuren. Het moet voor de huurders eenvoudig te bereiken zijn en genoeg activiteiten in de buurt bieden.

Deze zeven landen zijn een kleine greep uit de mogelijke locaties van een vakantiewoning. Wij hebben deze landen geselecteerd omwille van hun bekendheid, lage kosten, goede bereikbaarheid en vele bezienswaardigheden. Of je de vakantiewoning nu wil verhuren of alleen privé gebruiken, deze zeven landen hebben alles wat je nodig hebt.