Zelfs wie er niet echt een fan van is kan moeilijk ontkennen dat de aantrekkingskracht van een luxe cruise groot is. Prachtige accommodaties ingericht volgens een klassieke stijl, gastronomische kwaliteit, exotische bestemmingen en een bediening die voor je klaar staat. Het toppunt van luxe reizen.

Tegenwoordig boek je je cruises bij ‘mainstream’ reisorganisaties, zoals TUI reizen en zelfs Corendon. Maar de ene cruise is de andere niet: terwijl ze allemaal zeker een basisluxe aanbieden zijn er een handvol die nog een stuk beter doen dat dat.

Wat is echte ‘cruise' luxe dan?

Het woord luxe wordt dan misschien ook wel te snel op alles geplakt. Echte luxe betekent niet alleen alles hebben wat je hart begeert maar ook rust en kalmte hebben aan dek. Geen grote menigten rond je heen en niet moeten vechten voor een plek aan het zwembad of aan tafel. Luxe draait om aandacht voor detail en de service die je krijgt. En dat is iets wat vaak vergeten wordt waar de aandacht naar het kwantitatieve verschuift. Maar wie biedt dan die echte luxe?

Silversea luxe cruises

Luxe cruise rederij Silversea heeft 6 cruiseschepen in portefeuille die elk voorzien zijn van suites met zicht op de oceaan, luxe producten van Bulgari voor in bad, Egyptisch linnen en een butler service.

De schepen zijn kleiner dan bij veel andere rederijen maar dat betekent ook dat ze zo goed als overal aan kunnen leggen. Bovendien betekent dat ook dat er heel wat minder volk op de schepen wordt gedrukt dan bij een standaard cruise het geval is. Wat dan weer tot gevolg heeft dat iedereen een persoonlijke service krijgt die niet te evenaren valt door gewone rederijen.

De bestemmingen gaan van Venetië en Barcelona tot Kaapstad. Leuk weetje: het is mogelijk een cruise te boeken die maar liefst 4 maand in beslag neemt en zo goed als de hele wereld rondtrekt.