Op zoek naar tips en ideeën voor bijzondere overnachtingen? Dan zit je hier goed! In dit artikel geven jou inspiratie voor een bijzondere overnachting. We pakken, om het overzichtelijk te houden, de top 4 populairste thema's als het gaat om bijzonder overnachten: bijzondere romantische overnachting, bijzonder overnachten in boomhut, bijzondere overnachtingen met kind en bijzondere overnachting aan zee. Haal er je inspiratie uit!

 

Bijzondere romantische overnachting

Romantiek en bijzonderheid vullen elkaar aan. Hoe bijzonderder de nacht met jouw partner, hoe romantischer. En hoe romantischer de nacht, hoe bijzonderder. Dus, voor dat ene speciale weekendje of weekje wil je natuurlijk wel iets origineels ondernemen. Gelukkig bestaan er vele mogelijkheden voor bijzondere en romantische overnachtingen. Denk er bijvoorbeeld aan om een knus huisje in de natuur te boeken. Zien jullie jezelf al genieten van een glaasje wijn in het avondzonnetje op de veranda van jullie huisje midden in het bos, of aan het meer… Heel fijn! Ook een overnachting in een luxe ingerichte authentieke yurt (een Mongoolse nomandentent) is superromantisch en bijzonder. Zijn jullie avontuurlijke types? Dan is een bijzondere romantische overnachting in een oud vliegtuig(!) (Hotel Mill) iets voor jullie. Met het ‘droomarrangement' wordt jullie nachtje op en top romantisch. Ook een erg goed idee: romantisch overnachten op de SS Rotterdam in een superluxe hotelkamer met Manhattan thema!

 

Bijzonder overnachten in boomhut

Een overnachting in een boomhut staat garant voor een bijzondere overnachting! In Nederland (of dicht bij de Nederlandse grens) zijn er heel wat plekken waar je dit kan doen. En vaak zijn dit nog eens luxe boomhutten ook, ook wel ‘boomvilla's' genoemd! Soms kan je er met tot wel 8 personen in slapen! Er zijn talloze campings (of glampings) die deze  boomhutten aanbieden. Vaak zijn dit campings midden in de natuur. Zo vind je er bijvoorbeeld veel in Drenthe. Het is ook een optie om via Airbnb een boomhut te boeken! Maar ook vind je dergelijke boomhutten in parken als Beekse Bergen. Bijzonder overnachten in een boomhut, dat wil jij eens meemaken!

 

Bijzondere overnachtingen met kind

Wie zegt dat je niet bijzonder kan overnachten met kinderen? Er zijn talloze bijzondere én kindvriendelijke accomodaties die het hele gezin een onvergetelijke overnachting bezorgen. Wat denk je van een overnachting in een tipi tent, safaritent, huisje in de duinen, oud treinstel (op Station Amsterdam Sloterdijk) of zelfs in een hobbitwoning (jazeker, dit kan op Camping Geversduin!). Heel bijzonder én superleuk voor de kids. Uiteraard is een bijzondere overnachting in boomhut (in de alinea hierboven) ook heel leuk met kinderen. Echter, let er wel op dat de boomhut kindvriendelijk is. Je wilt natuurlijk niet dat je kind uit de boom kan vallen. Kortom, bijzonder overnachten met kinderen kan dus maar al te goed!

 

Bijzondere overnachting aan zee

Het zeegebied in Nederland is prachtig, dus een overnachting aan zee wordt al snel bijzonder! Toch is het leuker om te kiezen voor een overnachting die nét wat bijzonderder is. En gelukkig zijn hier vele opties voor. Denk maar aan een luxe overnachting in een prachtig mooi strandpaviljoen (Beachrooms Zandpaviljoen Pier 7), een klassieke Amerikaanse airstream (caravan) op Texel of in een luxe suite op de Pier in Scheveningen. Of kies voor een hotel met uniek design aan zee, zoals bijvoorbeeld Hotel Tien Torens of Poort Beach Hotel. Deze hotels hebben een waanzinnige uitstraling! Bijzondere overnachtingen aan zee genoeg!

 

Voor wat voor bijzondere overnachting ga jij? Een bijzondere romantische overnachting, een bijzondere overnachting in boomhut, een bijzondere overnachting met kind of een bijzondere overnachting aan zee? Nog meer inspiratie nodig? Bekijk het artikel Bijzondere overnachtingen in Nederland.