Op zoek naar bijzondere overnachtingen in Nederland? In dit artikel geven we je inspiratie om jouw overnachting in Nederland bijzonder te maken! Want je hoeft heus niet naar het buitenland voor een bijzondere overnachting. In Nederland is er genoeg te beleven en te zien voor een onvergetelijke vakantie of weekendje weg. Origineel overnachten kan op vele plekken in Nederland. In dit artikel lichten we de 5 populairste provincies voor bijzonder overnachten uit. Een bijzondere overnachting in Nederland betekent: een originele, mooie & unieke overnachting, een overnachting waar je graag over naverteld.

 

Bijzonder overnachten in Drenthe

Wat maakt Drenthe bijzonder? Juist, de hunebedden! In Drenthe vind je dan ook veel leuke bijzondere hotelletjes en huisjes in de natuur, op een locatie dicht bij de hunebedden. Sommige hotels bieden zelfs ‘hunebeddenarrangementen' aan. Ook is Drenthe perfect voor de wandelliefhebbers. Je vindt er talloze mooie wandelroutes door de natuur. Maak het af met een overnachting in een authentieke luxe yurt (een Mongoolse nomadentent). Dat is pas bijzonder overnachten in Drenthe!

 

Bijzonder overnachten in Limburg

Limburg is dé provincie van de bijzondere overnachtingen. Waarom? In Limburg zijn er vele bijzonderheden te bewonderen én vele unieke accomodaties om uit te kiezen. Bezoek bijvoorbeeld de mergelgrotten in het zuiden van Limburg en combineer dit met een overnachting in een kleinschalig boutique hotel in Valkenburg. Dat is het toppunt van gezelligheid. Of fiets de kastelenroute en verblijf, om het helemaal af te maken, in een authentiek kasteel of landhuis. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bijzonder te overnachten in het romantische Maastricht. Deze provinciehoofdstad heeft leuke museums, een interessante architectuur én bijzondere hotels, zoals bijvoorbeeld het Kruisherenhotel. Dit is een oud klooster, omgebouwd tot een luxe hotel (zie afbeelding rechts).

 

Bijzonder overnachten in Friesland

Bijzonder overnachten in Nederland? Dat kan ook heel goed in Friesland! Deze noordelijke provincie is echt een waterprovincie. Je vindt je er dan ook talloze huisjes aan het water… of óp het water. Je kan er namelijk ook voor kiezen om te overnachten op een echte skûtsje (een grote houten Friese zeilboot) of in een watervilla. Ook erg leuk en origineel: overnacht in een watertoren! Dit kan in Watertoren Hotel Nes, gelegen in het hartje van Friesland. Zo wordt jullie weekendje weg in Friesland wel heel bijzonder!

 

Bijzonder overnachten in Brabant

Ook in Brabant vind je een aantal pareltjes van bijzondere overnachtingen. Brabant is veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. Verblijf bijvoorbeeld een weekendje in een knus vrijstaand huisje midden in de natuur, in een voormalig klooster of ervaar de Brabantse gastvrijheid in een sfeervol kleinschalig b&b. Of pak het nog origineler aan: overnacht in een echt vliegtuig! Dit kan bij Hotel Mill in Noord-Brabant. Ook kent Brabant een aantal mooie glampings, een overnachting in een dergelijke luxe (safari)tent zul je ook niet snel vergeten! Bijzondere overnachtingen genoeg!

 

Bijzonder overnachten in Zeeland

Ooit gehoord van natuurgebied de Kwade Hoek? Dit gebied (gelegen in Zeeland & Zuid-Holland) behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In het duinlandschap van de Kwade Hoek vind je vele vogelsoorten en meer dan 300 verschillende planten! Dit maakt het zo bijzonder. Kies ervoor om in een huisje of hotel te overnachten dicht bij dit park, dan weet je zeker dat het een bijzonder(e) week of weekend wordt! Of ook heel uniek: ga voor een overnachting in hotel Tien Torens. Dit duinhotel is door de bijzondere constructie en locatie misschien wel het uniekste hotel in Zoutelande. Bijzonder overnachten in Zeeland kan dus zeker!

 

Bekijk ook zeker eens onze selectie van luxe hotels, luxe vakantieparken en luxe vakantiehuizen in Nederland voor meer inspiratie voor een bijzondere overnachting!