De beste plekken om te bezoeken in Lugano

Lugano is een prachtige stad gelegen in de meest zuidelijke regio van Zwitserland. Het is de grootste stad in het kanton Ticino en ligt aan de oevers van het Meer van Lugano. Met zijn prachtige alpenlandschap, levendige cultuur en talrijke attracties is Lugano een geweldige plaats om te bezoeken als onderdeel van je zomervakantie in Zwitserland of op je doorreis naar ItaIië. Hier zijn enkele van de beste plekken om te bezoeken in Lugano:

1. Monte San Salvatore

Monte San Salvatore is een opvallende berg die opdoemt boven de stad Lugano. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een ongelooflijk uitzicht op de stad en het meer beneden. Er is een ‘funiculaire’ oftewel bergtreintje die bezoekers naar de top brengt en/of weer naar beneden, waar ze kunnen genieten van het panoramische uitzicht en de ruïnes van het kasteel dat er ooit stond kunnen verkennen. Naar boven wandelen en afdalen na een drankje of lunch met het treintje is de ideale dagtocht voor het hele gezin!

2. Piazza della Riforma

Piazza della Riforma is het belangrijkste openbare plein van de stad. Het ligt in het hart van Lugano en wordt omringd door winkels, restaurants en cafés. Op het plein staan ook een aantal monumenten, waaronder een standbeeld van Giuseppe Mazzini, een leider van het Italiaanse Risorgimento. Een goede reistip: In de zomermaanden vinden er met regelmaat concerten plaats waaronder het bekende jazzfestival!

3. Parco Civico

Parco Civico is een groot park gelegen in het centrum van de stad. Het is een populaire plek voor inwoners en toeristen, die komen genieten van de tuinen, fonteinen en beeldhouwwerken. Het park beschikt ook over een aantal sportfaciliteiten, waaronder tennisbanen en een zwembad.

4. Lago di Lugano

Lago di Lugano is een groot meer, uiteraard ook gelegen aan de stad Lugano. Het is een populaire bestemming om te zwemmen, zeilen en windsurfen. Bezoekers kunnen ook boottochten maken rond het meer, die een prachtig uitzicht bieden op de omliggende bergen.

5. Swissminiatur

Swissminiatur is een miniatuurpark bij de dam van Melide net buiten Lugano. Het bevat een reeks miniatuurmodellen van Zwitserse steden en landschappen. Bezoekers kunnen het park te voet verkennen of een ritje maken met de miniatuurtrein.

Dit zijn slechts enkele van de vele leuke attracties die Lugano te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, levendige cultuur of spannende attracties, Lugano heeft voor elk wat wils.