Waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om tijdens hun vakantie in Italië in een agriturismo te verblijven? Omdat je hiermee op een luxe manier de Italiaanse cultuur kunt ontdekken! Dat kun je natuurlijk ook vanuit een hotel in de stad of een resort aan de kust, maar er zijn een aantal dingen die ons ervan hebben weten te overtuigen om een agriturismo in Italië te boeken. Hieronder vertellen we je waarin een agriturismo verschilt van andere soorten accommodaties en in welke regio je er het beste eentje kunt boeken.

In luxe kennismaken met de Italiaanse cultuur

Wat is een agriturismo precies? Sommige mensen zouden dit omschrijven als een soort B&B, maar daarmee doe je de Italiaanse agriturismo’s zeker tekort. Om te beginnen zijn ze een stukje luxer dan de B&B's zoals we die kennen, maar dat is niet het enige. Ze bevinden zich namelijk in sfeervolle boerderijen midden op het platteland. Veel mensen die kiezen voor een agriturismo, doen dat dan ook om het boerenleven te beleven en de drukte van de grote toeristische plekken te ontlopen. Dat je dat in luxe kunt doen, is natuurlijk helemaal een voordeel.

Bezoek pittoreske plaatsjes in Le Marche

Je vindt agriturismo’s in vrijwel elke regio in Italië. Het mooie van een agriturismo is dat je de rust opzoekt, maar wel gemakkelijk uitstapjes kunt maken. Daarbij bepaal je natuurlijk helemaal zelf hoe je dat invult. Als je bijvoorbeeld een liefhebber bent van pittoreske stadjes, raden we je aan om een agriturismo in Le Marche te boeken. Deze regio staat bekend om de mooie natuur en de gezellige steden waar je door smalle straatjes wandelt.

Het bosrijke landschap van Umbrië

Als je de drukke toeristische plekken liever vermijdt, kun je wellicht beter in een agriturismo in Umbrië verblijven. Deze regio is namelijk vooral uniek vanwege de natuur. Er zijn natuurlijk ook genoeg sfeervolle plaatsjes en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Echter, het zijn vooral de ruige bossen, het heuvelachtige landschap en de schitterende meren die een verblijf in Umbrië de moeite waard maken. Daarnaast zijn er ook verschillende zonovergoten stranden waar je terechtkunt.

Een onvergetelijke vakantie

Boek je een agriturismo in Le Marche of Umbrië? Dan kun je een onvergetelijke vakantie verwachten. De luxe, romantische sfeer en gastvrijheid maken het echt de moeite waard om in een agriturismo te verblijven. Er is genoeg keuze. Kies vooral voor een regio waar jij je het meest op je plek voelt.