Heb je spaargeld op de bank staan en zoek je daar een waardevaste investering voor waar je zelf meteen de vruchten van kan plukken? Veel Nederlanders en Belgen investeren vandaag de dag in het kopen van een vakantiehuis in Andalusië voor een combinatie van eigen gebruik en commerciële vakantieverhuur. Andalusië en de Costa del Sol hebben namelijk het beste klimaat van Europa. Hierdoor trekt dit zuidelijkste puntje van Europa naast het gewone toerisme ook buitengewoon veel bezoekers in de winter, waardoor het verhuurseizoen extra lang en lucratief is.

Andalusië: favoriete bestemming voor zowel toeristen als huiseigenaren

Naast een goed klimaat heeft Andalusië natuurlijk volop te bieden aan toeristen en (semi)permanente huiseigenaren op het gebied van stranden, (eet)cultuur, historie en natuur. Maar ook de infrastructuur is van groot belang voor het investeren in een vakantiehuis. Denk aan denkt aan goede wegen, ziekenhuizen, Malaga´s internationale airport en… je kunt gewoon met de Euro betalen. Deze aspecten in combinatie met de jarenlange stabiele huizenprijzen, maakt het kopen van een vakantiehuis in Andalusië een relatief veilige en waardevaste investering. Zo heb je naast je eigen ´gratis´ vakanties en je verhuurwinst ook het profijt van de waardestijging van je woning.

Vakantiehuis in Andalusië kopen? Huur een gespecialiseerde advocaat in!

Een huis kopen in een ander land doe je niet zomaar, zeker als je de taal niet spreekt. Zorg dus dat je je goed voorbereidt en huur een advocaat in die een juridisch onderzoek houdt naar de legaliteit en mogelijke schulden. De advocaat regelt via een notariële volmacht ook allerlei praktische zaken. Van het aanvragen van een fiscaal nummer, het openen van een Spaanse bankrekening voor de incasso´s van je servicecontracten, het aanvragen van een Spaanse hypotheek, een bouwkundige keuring, je verhuurvergunning, jaarlijkse belastingaangiftes, etc.

Daarnaast hoef je zelf niet aanwezig te zijn tijdens het koopproces omdat de advocaat alle contracten voor je controleert, de secundaire onderhandelingen met de verkoper voert, de eigendomsakte(s) namens zijn cliënt tekent en ook zorgt voor alle registraties en belastingbetalingen na de aankoop.

Meer gratis informatie op de Nederlandse website Leveninandalusie.nl

De website www.leveninandalusie.nl geeft -naast toeristische informatie- sinds 2013 ook gratis juridisch advies over het kopen van een vakantiehuis in Andalusië. Dit geld zowel voor bestaande bouw, nieuwbouw als kopen op het platteland met het DAFO-certificaat. De Nederlandse beheerster van de site werkt zelf als juridisch consulente op een Spaans advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in aankoopbegeleiding van onroerend goed. Op de site vind je daarom alvast alle praktische, juridische en fiscale details, voordat je aan het koopproces begint of een makelaar inschakelt.

De website is overigens ook in het Engels beschikbaar via https://www.life-in-andalusia.com/category/free-legal-advice-buying-house/.