Een heerlijk zonnetje, prachtig uitzicht over de bergen én een hoop gezelligheid tijdens de après-ski… Ook zo'n zin in een welverdiende skivakantie? Natuurlijk kun je een skivakantie zo luxe maken als je zelf wil, maar zeg nou zelf: stiekem is het best wel fijn om na een ochtend en middag op de ski's te hebben gestaan jezelf te vertroetelen in een luxe hotel of appartement. Wij geven jullie hieronder 5 tips voor een luxe skivakantie met de auto!

 

5x tips voor een luxe skivakantie

Met deze tips gaan jullie gegarandeerd een geweldige wintersportvakantie tegemoet. Vinken jullie alles hieronder af?

1. Ga goed voorbereid de weg op

Winterbanden, een anti-ijshoes, sneeuwkettingen en een dakkoffer… Allemaal essentiële items die niet mogen missen tijdens een skivakantie met de auto. Waarschijnlijk is dit voor de meeste mensen wel bekend, maar wanneer je voor 't eerst op skivakantie gaat is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je wil namelijk dat de autorit vlekkeloos verloopt zónder dat er onderweg een hoop geregel en gedoe bij komt kijken. Nog op zoek naar een goede dakdrager? Rameder biedt hier oplossingen voor!

2. Boek een luxe verblijf (inclusief skipas)

Geen zin om zelf alles uit te zoeken en te regelen? Geen probleem! Er zijn genoeg reisaanbieders waar jullie een complete, luxe skivakantie kunnen boeken inclusief skipas. Deze hotels & appartementen bevinden zich vaak dicht bij de skipiste, de skilift en een gezellig centrum waar jullie achteraf met z'n allen een warme chocolademelk (of een Aperol Spritz) kunnen drinken.

3. Schrijf je wensen op een lijstje

Relaxen in een wellness, roomservice voor wanneer je besluit lekker uit te slapen, een baantje trekken in een verwarmd zwembad… Ook tijdens een skivakantie met de auto kun je het zo luxe maken als je zelf wil. Overleg samen aan welke eisen een accommodatie moet voldoen en schrijf je wensen op een lijstje. Zo kunnen jullie makkelijk besluiten welke hotels en appartementen wel bij jullie wensen passen en welke niet. Ook is het handig om daarnaast een budget op te stellen. Een luxe skivakantie kan soms aardig aan de prijs zijn!

4. Zorg voor gepaste skikleding

Je spullen inpakken voor een luxe skivakantie is natuurlijk héél anders dan je koffer pakken voor een zonvakantie naar een tropisch oord. Zo heb je veel meer verschillende kleding nodig die je ook warm genoeg houden op de piste. Benieuwd waar je allemaal aan moet denken? Wij hebben hieronder een lijstje opgesteld met de belangrijkste skikleding die jullie moeten aanschaffen:

  • Een lekkere warme ski jas + broek
  • Warme fleece truien
  • Een thermobroek + shirt
  • Ski handschoenen + ski sokken
  • Sneeuwschoenen (zolang ze maar waterdicht zijn én je er goed mee kunt wandelen)

Last but not least mag een skibril natuurlijk ook niet ontbreken!

5. Sluit een goede reisverzekering af

Wie op vakantie gaat, weet natuurlijk dat je áltijd een goede reisverzekering moet afsluiten. Maar ook wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, moet je even goed opletten. Bij veel reisverzekeringen zit namelijk niet standaard een skivakantie inbegrepen. Vaak heb je een aanvullende of extra reisverzekering nodig wanneer je van plan bent om op wintersport te gaan.

 

Met bovenstaande tips gaan jullie 100% een onbezorgde skivakantie tegemoet! Wij zijn erg benieuwd waar jullie wintersport gaan vieren…