Als je naar een camping in Nederland gaat, doe het dan goed en ga voor een camping die zich profileert met 5 sterren! Waarom niet? Kamperen is toch al zo veel goedkoper dan een hotel. Of je nou graag naar een 5 sterren camping aan zee gaat, in de bossen of in de duinen, Nederland is een ‘ster' in dit soort 5 sterren campings!

 

Waar staan die 5 sterren eigenlijk voor?

Die 5 sterren, dat klink allemaal leuk en aardig, maar waar staan die symbolen eigenlijk voor? Het werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als met hotels: de sterren geven in principe geen kwaliteitsnorm aan, wel het aantal faciliteiten. Aan de hand van een waslijst aan voorzieningen (wel meer dan 200!) wordt de sterclassificatie bepaald. Campings met 5 sterren zijn over het algemeen comfortabeler, maar daar betaal je dan ook een hoger prijsje voor! Overigens bepaald elk land zijn eigen richtlijnen, het is dus een beetje lastig te vergelijken met andere landen.

 

De beste 5-sterren campings in Nederland

Nederland is rijk aan mooie 5 sterren campings. De volgende campings zijn één van de best verzorgde campings en daarmee gelijk één van de beste 5 sterren campings van Nederland!

De Leistert – Limburg

De Leistert is uitgeroepen tot nummer 1 vakantiepark van het jaar! Dat is ook niet zo gek, dit vakantiepark met 5 sterren camping in Nedeland is tot in de uiterste puntjes verzorgd. Ook is de service hier uitmuntend.

Kampeerdorp De Zandstuwe – Reezhe, Overijssel

Deze 5 sterren camping nederland is fantastisch! Deze camping heeft namelijk een subtropische zwemparadijs met glijbanen, hottubs, buitenzwembad & meer. Ook zijn er geweldig leuke speeltuinen voor de kids. En in de omgeving kun je de leukste uitjes beleven.

Strandpark Zeeuwse Kust

Dit familiepark is geweldig voor iedereen houdt van kamperen aan het strand en bij de zee. En wat voor een strand! Dit is één van de mooist van Nederland! En in de buurt kun je allerlei leuke watersporten beoefenen, dubbel zoveel pret, dus!

 

Wist je dat…

… In 2016 pas de eerste 5 sterren camping in Frankrijk werd geïntroduceerd? Voor die tijd was 4 sterren het hoogste aantal dat een camping aan zich kon toerekenen.

… Er steeds meer ‘niche campings' komen? Deze campings specialiseren zich in één tak zoals: extra luxe, of juist heel basic, alleen voor 50 plussers of adults only.

… Er meer dan 3 miljoen Nederlanders jaarlijks kamperen? We love camping!

 

Op zoek naar een ander soort vakantie in Nederland? Bekijk Vakantiedealz.nl.